Slank




Alkohol er, på linje med sukker, såkalte «tomme kalorier». Det har både flere kalorier enn annen drikke og gir oss heller ingen næringsstoffer.



Alkoholforbrenningen prioriteres

Forbrenningen av alkohol prioriteres av kroppen. Det betyr at mens kroppen jobber på spreng med å kvitte seg med alkoholen, settes nedbrytningen av karbohydrater og fett på vent. I tillegg blir reguleringen av blodsukkeret forstyrret,noe diabetikere bør være spesielt obs på.
 

Tomme kalorier

Alkohol tilfører oss ingen næringsstoffer, men ganske mange kalorier. Samtidig inneholder alkohol flere kalorier per gram enn både karbohydrat og protein, og nesten like mye som fett. 

Et lite glass rødvin (1,2 dl) inneholder eksempelvis rundt 80 kcal (kilokalorier), og et glass øl (0,33 liter) inneholder 130 kcal. Til sammenligning inneholder et lite glass friskpresset eplejuice (uten tilsatt sukker) ca. 56 kcal og et glass alkoholfritt øl ca. 79 kcal.
 

Høy alkoholprosent gir flere kalorier

Det er ikke like mye kalorier i all alkohol. Jo høyere alkoholprosent, dess flere kalorier. Likør og brennevin har størst alkoholprosent og dermed flest kalorier. Alkoholfritt øl har kun halvparten av kaloriene som i vanlig pils, og dermed færre kalorier enn brus.

Kaloriinnholdet i alkohol 


​Type alkohol/alkoholfri drikke ​Kaloriinnhold kcal per 100g vare
Likør, 35 vol-% alkohol      ​309
Brennevin, 40 vol-% alkohol ​243
Vin, rødvin, 12 vol-% alkohol ​70
Vin, hvitvin, tørr, 12 vol-% alkohol      ​67
Cider, 4,5 vol % alkohol     ​59
Pils, 4,7 vol % alkohol      ​39
Brus, med sukker      ​40
Ferskpresset eplesaft  ​40
Øl, alkoholfritt      ​18
Brus, kunstig søtet, light, lett      ​0
Vann med kullsyre      ​0
Kilde: Matvaretabellen.no
 

************************************************************
vektnedgang

Forklaringer på hvorfor du ikke går ned i vekt

Av: | Dato: 04.10.2012 | Kategori: Kosthold, Vektnedgang
Det kan være mange grunner til hvorfor en person som forsøker hardt å gå ned i vekt ikke lykkes. Ofte er det et sammensatt problem, og en kombinasjon av flere ulike faktorer, som vil variere mellom individer. Det er likevel en del generelle og grunnleggende faktorer som kan være årsaken til at vektnedgangen ikke er til stede.

Du spiser for mye karbohydrater

For de fleste burde dette være ganske elementær kunnskap nå, men det er fortsatt personer der ute som kjører på med altfor masse karbohydrater og holder et lavt fettinntak, og mener det er veien å gå. Alle med litt erfaring innenfor kroppsforandring vet at dette er ugunstig. De aller fleste har mindre bra karbohydrattoleranse, lav insulinsensivitet, og er ikke nok fysisk aktive til å rettferdiggjøre et så høyt karbohydratinntak. Hvis du har lyst til å bli slank, er det å kutte ned på antall karbohydrater vanligvis det første du ønsker å gjøre. Dette betyr ikke at du ikke kan spise noe karbohydrater i det hele tatt, men at du må ta fornuftige valg i matveien og være litt bevisst på hva du putter i deg.

Du spiser karbohydratene til feil tid

Hvis du ligger på over 20% kroppsfett er nesten hvilken som helst tid feil tid.
Er det tilfelle burde du begrense karbohydratinntaket til 50-100 gram per dag, og da i forbindelse med trening. Et alternativ er å gå tre dager uten å spise karbohydrater, for så å ha en påfyllingsdag før du begynner på tre nye dager uten karbohydrater. Når kommer ned til 15% kroppsfett kan du begynne å øke karbohydratinntaket jevnt og trutt, og da enter legge til litt til middagen eller spise litt mer i løpet av påfyllingsdagen.
De resterende burde begrense karbohydratinntaket til fotrinnsvis frokost og måltidet etter trening, og unngå for mye karbohydrater de to siste måltidene av en dag.

Du spiser for mye

Enkelte kutter ned på karbohydratene og forventer at alt er i orden, og at det da ikke er noe mer å tenke på. Så lett er det nok ikke. Du kan ikke hive innpå med bacon og majones og forvente at six-packen skal komme til syne på magisk vis. Fett inneholder også kalorier, 9 per gram for å være presis, og det totale kaloriinntaket vil til syvende og sist være gjeldende. Du må likevel ikke spise for lite fett. Minimum 20% av deg daglige kaloriinntaket burde komme fra sunne fettkilder, som for eksempel laks og nøtter.

Du spiser for mye frukt

Frukt inneholder store mengder av vitaminer, mineraler og antioksidanter, men det er likevel ikke hensiktsmessig å spise for mye frukt hvis man har som mål å gå ned i vekt. Frukt inneholdet mye fruktose, noe som vil føre til vektøkning ved for høyt inntak. Fruktose blir tatt opp i leveren, og når glykoselagrene i leveren er fulle, vil overskuddet av fruktose bli konvertert til triglyserider og lagret som fett. Vil du ned i vekt anbefales det at du kutter litt ned på fruktspisingen, og heller spiser litt ekstra grønnsaker for å få i deg tilstrekkelig nok vitaminer og mineraler.

Leveren din er overabeidet

Dette er nok ikke noe folk flest tenker så mye over vedrørende vektnedgang, men det kan ofte være en viktig faktor. Alt du inntar i løpet av en dag må som regel gjennom leveren. Dette innebærer blant annet mat, medisiner og alkohol. Til og med solkrem og miljøforurensinger påvirker leveren. Hvis du konstant utsetter deg for slike ting kan det føre til at leveren blir overabeidet, og at den ikke klarer å behandle alt fettet du tilfører kroppen gjennom maten. Kutt ned på alkoholinntaket og mengde behandlet mat, og gi leveren din et lite avbrekk.

Du trener ikke hardt nok

Når du vil ned i fettprosent kan det være lurt å øke repetisjonene ved styrketrening. Da mener jeg ikke at du skal gjennomføre 30 repetisjoner per sett, men hvis du for eksempel vanligvis ligger på 8-9, kan du øke til 11-12 repetisjoner. Du burde også kutte ned på pausene mellom settene for å oppnå en høyere gjennomsnittsintensitet under styrketreningsøkta. Er du der i mot vant til å ha 2-3 minutters pause mellom settene, vil ikke dette være hensiktsmessig. Dette fordi at du vil da fort merke at progresjonen stanser, og at du blir mindre og svakere.
Når du er på diett er hovedmålet med styrketrening å vedlikeholde styrken og muskelmassen. Det er uansett viktig å ikke ha styrketrening som hovedaktivitet for å miste fett. Du vil komme mye bedre ut av det om du bruker kondisjonstrening til det formålet, da dette forbrenner mer kalorier. Styrketreningen skal være en metode for å vedlikeholde styrken og muskelmassen du allerede har opparbeidet deg, enkelt og greit.

Du gjennomfører for mye kondisjonstrening

Det høres kanskje rart ut, men det kan ofte være tilfelle. For mye kondisjonstrening kan være et problem. Det fører nemlig til en overproduksjon av kortisol, som igjen kan føre til økt fett rundt magepartiet, samt flere uheldige helseeffekter. Hvis målet ditt hovedsaklig er å gå ned i fettprosent, trenger du ikke nødvendigvis gjennomføre 4×4 intervaller tre ganger i uka. En lang spasertur i svak oppoverbakke på mølla fungerer veldig bra, selv om du ikke vil sitte igjen med samme resultat rent kondisjonsmessig.

Du får for lite søvn

Er du i mangel på søvn reduseres insulinsensitiviteten og kortisolnivået øker. Begge er faktorer som fører til mindre optimale forhold for fettnedgang. Du kan også gå glipp av den særdeles viktige økningen av veksthormoner man får hver natt mens man sover. Vil du ned i fettprosent må du rett og slett passe på at du får nok søvn. Dette er antagelig et veldig undervurdert element, men søvn forbedrer alt, så gjør det til en prioritet.

***************************************************
 

Slik øker du forbrenningen

Bygg muskler
Kroppen vår forbrenner stadig kalorier selv når vi ikke gjør noe. Denne hvile forbrenning er mye høyere hos personer med mer muskler. Hver kilo muskler bruker ca 6 kalorier om dagen bare for å opprettholde seg selv, mens hver kilo fett brenner bare 2 kalorier daglig. Over tid kan det bli mye.
Etter styrketrening er musklene aktivert over hele kroppen din og det øker den gjennomsnittlige daglige forbrenningen.

Fyll opp med vann
Kroppen trenger vann for å behandle kalorier. Selv om du bare er litt dehydrert kan forbrenningen bli tregere

Øk Protein inntaket
Kroppen forbrenner mange flere kalorier når den skal fordøye protein enn den bruker for karbohydrater. Selv om du ønsker å spise en balansert diett kan det å erstatte noen karbohydrater proteinrik mat øke forbrenningen ved måltidene. Sunne kilder til protein er magert kjøtt, kalkun, fisk, kjøtt, kylling, tofu, nøtter, bønner, egg og meieriprodukter.

Svart Kaffe gir økt energi og konsentrasjon og gir en økning i forbrenningen.


Lade batteriene med grønn te
Å drikke grønn te eller oolong te tilbyr fordelene av koffein og katekiner, stoffer som har vist seg å øke forbrenningen for et par timer. Forskning tyder på at å drikke 3-4 kopper kan presse kroppen til å brenne 17% mer kalorier enn normalt i løpet moderat intens treningsøkt.

Virkningen av ulike matvarer og drikker på forrenningen er liten i forhold til hva du trenger for vedvarende vekttap.
Det beste alternativet for å skape en gjennomsnittlig kalori-brennings maskin er å bygge muskler og holde seg aktiv.
Jo mer du beveger deg i løpet av dagen, jo flere kalorier forbrenner du.
Og husk:  trening om morgnen øker forbrenningen i flere timer

************************************************************************



Weight loss
There are two issues at work with sleep and weight gain. The first is intuitive: If you're up late, the odds are greater that you're doing some late-night snacking, which will increase your calorie intake. The other reason involves what's going on biochemically when you're sleep deprived. Changes in hormone levels increase hunger and appetite and also make you feel not as full after eating.

Stress
When life's demands get too intense, our bodies go into survival mode: Cortisol, the "stress hormone," is secreted, which causes an increase in appetite. And then of course, we may reach for high-calorie comfort foods in times of stress as well. This combination is a perfect breeding ground for weight gain.

Antidepressants
An unfortunate side effect from some antidepressants is weight gain. Talk to your doctor about making changes to your treatment plan if you think your antidepressant is causing weight gain. But never stop or change your medication on your own. Realize that some people experience weight gain after beginning drug treatment simply because they're feeling better, which leads to a better appetite. Also, depression itself can cause changes in weight.

Steroids
Anti-inflammatory steroid medications like prednisone are notorious for causing weight gain. Fluid retention and increased appetite are the main reasons. Although weight gain is common, the severity of this side effect depends on the strength of the dose and length of time on the drug. Some people may also see a temporary redistribution of fat while taking the drug -- to places like the face, back of the neck, or the abdomen.

Drugs That May Cause Weight Gain
Several other prescription drugs have been associated with weight gain. The list includes antipsychotic drugs (used to treat mood disorders like schizophrenia and bipolar disorders), along with medications to treat migraines, seizures, high blood pressure, and diabetes. Work with your doctor to find a medication that treats your symptoms without disrupting side effects.

Don't Jump to Blame the Pill
Contrary to popular belief, there is lack of evidence that combination birth control pills (estrogen and progestin) cause lasting weight gain. It is thought that some women taking the combination pill may experience some weight gain related to fluid retention, but this is usually short-term. If you're still concerned about possible weight gain, talk to your health care provider.

Hypothyroidism
If your thyroid (the butterfly-shaped gland in the front of your neck) is not making enough thyroid hormone, you're probably feeling tired, weak, cold, and gaining weight. Without enough thyroid hormone, the metabolism slows, making weight gain more likely. Even a thyroid functioning at the lower end of the normal range might cause weight gain. Treating hypothyroidism with medication may reverse some of the weight gain.

Don't Blame Menopause
Most women do gain some weight around the time of menopause, but hormones probably aren't the only cause. Aging slows the metabolism, so you burn fewer calories, and changes in lifestyle (such as exercising less) play a role. But where you gain weight also may be related to menopause, with fat accumulating around your waist, not your hips and thighs.

Cushing's Syndrome
Weight gain is a common symptom of Cushing's syndrome, a condition in which you are exposed to too much of the hormone cortisol, which in turn causes weight gain and other abnormalities. Cushing's syndrome can occur if you take steroids for asthma, arthritis, or lupus. It can also occur when your adrenal glands produce too much of the hormone, or be related to a tumor. The weight gain may be most prominent around the face, neck or upper back, or waist.

Polycystic Ovary Syndrome (PCOS)
PCOS is a common hormonal problem in women of childbearing age. Most women with PCOS grow many small cysts on their ovaries. The condition leads to hormone imbalances that affect a woman's menstrual cycle and can lead to excessive body hair and acne. Women with this condition are resistant to insulin, which may cause weight gain. The weight tends to collect around the abdomen, putting these women at greater risk for heart disease.

On average, people who stop smoking gain less than 10 pounds. Why?
Because without nicotine you may:

    Feel hungrier and eat more (this feeling should go away after several weeks)
    Experience a decrease in your metabolism, without reducing your calorie intake
    Find food tastes better, which may lead to overeating
    Eat more high-fat, high-sugar snacks and drink more alcohol

Rule 1: If You Do Gain Weight ...
Don't stop taking any medications without first consulting your doctor. Recognize the importance of the drug you're taking. It may be critical to your health.
Rule 2: If You Do Gain Weight ...
Don't compare yourself to other people taking the same drug. Not all people experience the same side effects on the same drug. Even if one drug caused someone else to lose weight, the same might not be true for you. Consult your doctor.
Rule 3: If You Do Gain Weight ...
Don't freak out if the weight gain is just from water retention, which is not permanent weight or fat. Once you've finished taking the drug or gotten the medical condition under control, the puffiness from fluid retention may subside. Stick to a lower-sodium diet in the meantime.
Rule 4: If You Do Gain Weight ...
Check with your doctor about another drug you can take. In many cases, your doctor can switch you to another medication that might not have the same side effects.
Rule 5: If You Do Gain Weight ...
Learn if the weight gain is from a decrease in metabolism -- from either a medical condition or medication. And if so, take the time to participate in metabolism-raising activities.
Get moving!
**************************************************************



– Vær glad i den rumpa du har!
– Vær glad i den rumpa du har! 
 
 
 
 
 
 .............................................................................................................................................................................................
Slik unngår du kjøleskapsfellen
Slik unngår du kjøleskapsfellen 
 
 
 
 
 
 
 ******************************************************************************************
 
Derfor vil sykelig overvektige slanke seg 
 
 
 
 
 
 
********************************************************************************************************
 
Sjekk om kroppen din er ung!
Er du sprek? Test din kondis her! 
 
 
 
 
 
 
 ************************************************************************************************************
 
Roger gikk ned 70 kilo med kamerattrenin
Roger gikk ned 70 kilo med kamerattrening

















Ingen kommentarer: