lørdag 30. mars 2013

Melding om veifeller



Melding om veifeller




Det har vært en hard vinter i mange deler av landet. Telen har gått dypt og det vil antagelig føre til mye telehiv og sprekker i asfaltdekket. I tillegg har det vært strødd med sand på mange vinterveier. Men telehiven vil legge seg, teleskadene bli reparert og sanden kostet opp. Men det vil naturlig nok ta litt tid.
 
NMCU vil derfor oppfordre norske motorsyklister til å være litt tålmodige, og vente med å sende inn veifellemeldinger på teleskader og strøsand til Statens vegvesen har fått en mulighet til å rydde opp. Flere steder i landet er vegvesenet allerede i gang med dette arbeidet.
 
Om vinterskadene derimot ikke blir reparert innen rimelig tid må vi selvfølgelig si fra. Dessuten må jo andre typer veifeller, som ikke vil bli rettet opp gjennom vegvesenets våropprydding, meldes inn på vanlig måte, via telefon 175 og veifelleskjemaet.
 
Våren er sein i mange deler av landet og NMCU kan se at de første ukene av årets MC-sesong kan by på mange utfordringer. Vi ber derfor alle motorsyklister ta høyde for skader på veiene denne våren.



Veifelleskjema


Her finner du NMCUs elektroniske veifelleskjema - husk å ringe 175
 Veiledning:
1)Når du oppdager et forhold ved veien som åpenbart er farlig for sikkerheten til motorsyklistene, er det viktig at du melder fra så raskt som mulig, slik at veimyndighetene får anledning til å rette opp forholdet før det skjer en ulykke. Dette betyr at du først må ta fram mobilen og ringe vegtrafikksentralen på telefon 175 og deretter sende det elektroniske veifelleskjemaet så snart du har tilgang til Internett.
2)Når du har tilgang til Internett går du inn på NMCUs nettsted nmcu.org og fyller ut det elektroniske veifelleskjemaet. Det utfylte skjemaet går til Trafikksikkerhetsseksjonen i Vegdirektoratet, som så gir beskjed til rette vedkommende i det området der du oppdaget forholdet. Husk å oppgi så nøyaktig stedsangivelse som mulig.
3)Det går automatisk kopi av det utfylte skjemaet til NMCU-kontoret i Moss, der man fører logg over alle rapporterte veifeller

Som vanlig oppfordrer vi til kun å sende rapport om FARLIG vei – ikke dårlig vei. Hvis ikke blir det som å rope "ulv, ulv", og da vil man til slutt ikke lengre ta meldingene våre alvorlig.
  Elektronisk veifelleskjema












 

Ingen kommentarer: